Előfizetői tartalom

Gyurcsány a külföldi címlapokra repítette Magyarországot

Portfolio
A miniszterelnök szombati váratlan bejelentésének híre pillanatok alatt eljutott a külföldi sajtóba, a legfontosabb nemzetközi napilapok és hírportálok címlapjukon számoltak be Gyurcsány Ferenc beszédéről. Az esemény óriási sajtóvisszhangját mutatja, hogy a The Wall Street Journal, a Financial Times, a Marketwatch, a BBC és többek között a CNN is címlapján hozta a nap egyik legnagyobb "sztoriját". A politikai fejlemények valószínűleg felkavarják a belföldi pénzpiacokat is, amelyekre már október óta eladói nyomás nehezedik - emelte ki cikkében a WSJ. Így hazánk politikai bizonytalansága a közeljövőben ismét kiemelt témája lehet a külföldi sajtónak (az elmúlt napok viszonylag csendesen teltek azok után, hogy korábban a kelet-európai válság híreitől volt hangos a nemzetközi sajtó), és a külföldi befektetők már a címlapokról értesülhetnek a legújabb magyar hírekről.

Kapcsolódó cikkünk2009.03.21 11:36 Gyurcsány lemondana a miniszterelnökségről - új kormányt javasolt Hogyan vélekedik a külföldi sajtó?. The Wall Street Journal: Gyurcsány döntése felkavarhatja a magyar piacokat Gyurcsány Ferenc váratlanul felajánlotta lemondását szombaton, az egyre súlyosabb gazdasági válság és a szocialista párt növekvő megosztottsága közepett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés