Előfizetői tartalom

Magyarország nem Ukrajna

Portfolio
Az elmúlt hetekben hangoztatott párhuzamok ellenére Magyarország gazdasági helyzete nem hasonlítható Ukrajnáéhoz - mondta az InfoRádió által megkérdezett külpolitikai szakértő. Sz. Bíró Zoltán hangsúlyozta, hogy az ukrán nemzeti fizetőeszköz, a hrivnya az elmúlt bő fél évben több mint 50 százalékot veszített értékéből, az országban meghatározó ipari ágazatokban pedig drasztikusan visszaesett a kereslet.

Ukrajnában már tavaly tavasszal elkezdődött a visszaesés, aminek következtében az addig ütemesen fejlődő gazdaság jelentős recesszióba fordult. Bár nincsenek jelentős hitelterhei, az ipari kibocsátás tekintetében nagyon érzékeny a visszaesés - jellemezte a kelet-európai ország jelenlegi helyzetét az InfoRádiónak Sz. Bíró Zoltán. A külpolitikai szakértő megalapozatlannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés