Előfizetői tartalom

Karvalits: a sáveltörlés helyes, a januári kamatcsökkentés lehet, hogy helytelen volt

Portfolio
A jegybank elmúlt hónapokbeli intézkedései javították a piac likviditási helyzetét, illetve a nagyobb szereplők is kezdtek alkalmazkodni a gyengébb forinthoz, ezért januárban a 280 körüli euróval szembeni árfolyamszint "közel sem volt olyan kockázatos, mint októberben lett volna" - írja Karvalits Ferenc a Figyelő mai számában megjelent reakciójában. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke mindenesetre úgy látja: "utólag nem biztos, hogy optimális lépés volt akkor a kamatcsökkentés. Ha előre lehetett volna látni, hogy a régióra nehezedő nyomás ilyen mértékben fokozódik, lehet, hogy nem csökkentettünk volna".

Amint arról a Portfolio.hu is beszámolt, Surányi György volt jegybankelnök egy múlt heti konferencián élesen bírálta az MNB elmúlt időszaki monetáris politikáját, a meglátása szerint következetlen kamatdöntéseket, illetve a jegybanki kommunikációt. A Figyelő ezen kritikákat szedte csoportokba és ezekkel kapcsolatban közli Karvalits reakcióit.Kapcsolódó cikkünk2009.03.11...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés