Előfizetői tartalom

Dermesztő jóslat! - 60 éve nem látott recesszió jöhet az IMF szerint

Portfolio
A világszerte jelentős gazdaságélénkítő csomagok ellenére a globális gazdaság az elmúlt 60 év legsúlyosabb recessziójával néz szembe 2009-ben - áll a Nemzetközi Valutaalap csütörtökön megjelent friss prognózisában, ami a januári felülvizsgálat után tovább rontotta a növekedési kilátásokat. Az IMF az áprilisi G20-as csúcsra készített előrejelzése szerint idén 0.5-1%-os lehet a globális recesszió és jövőre is csak mérsékelt talpraállás jöhet. Az intézet legújabb dokumentuma külön kiemeli a kelet-európai régiót, Magyarországot a válság által leginkább sújtott gazdaságok közé sorolja.

Kapcsolódó cikkünk2009.03.18 08:10 Elkerülhetetlen a globális recesszió (IMF)A fejlett gazdaságok a második világháborút követő időszak legsúlyosabb gazdasági visszaesését kénytelenek elszenvedni. A Nemzetközi Valutaalap becslései szerint a G7-ek gazdaságai összességében 5%-kal estek vissza (éves alapon) a tavalyi negyedik negyedévben. (A Nemzetközi Valutaalap április...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés