Előfizetői tartalom

Röghöz kötött olajpiac - Nem lesz meg az 50 dollár?

Portfolio
A hétvégi OPEC ülés, az amerikai spekulatív olajkontraktusok és a Baltic Dry index alakulása is a WTI árfolyamának csökkenésének irányába ható tényezők, így nem csoda, hogy az árfolyam közel 4%-kal 44 dollárig esett. Az általunk vizsgált indikátorok szerint az 50 dolláros szint áttörése nehézkesnek bizonyulhat, így továbbra is inkább a sávban való mozgást valószínűsítjük a piacon.

A világ olajkitermelésének 40%-át adó OPEC a hétvégén tartotta ülését, melyen a kartell nem változtatott korábbi kitermelési kvótáján. A tagoknak előbb az eddigi vállalások szerinti szintekre kellene lecsökkenteni kitermelésüket, amennyiben ez megtörténik, úgy a május 28-ra ismételt ülést beharangozó kartell a szokásostól előbb is hozhat újabb döntést. Az OPEC...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés