Előfizetői tartalom

Bernanke: nem lesz még egy "Nagy Depresszió"

Portfolio
Az amerikai recesszió várhatóan idén véget ér, de a jelenleg 8.1%-on tartózkodó munkanélküliségi ráta tovább emelkedik majd - mondta el Ben Bernanke, a Fed elnöke vasárnap este a CBS csatorna "60 Minutes" című műsorában. A jegybankelnök szerint a kormányzatok közös erőfeszítéseinek köszönhetően elkerülhető az 1930-as évek depressziós állapota.

Pénteken terjedt el a hír az amerikai piacokon, hogy a Fed első embere Ben Bernanke a CBS "60 Minutes" című műsorának vendége lesz és ez feltüzelte a piaci szereplőket is. A műsorban Bernanke kifejtette, hogy az ország legnagyobb bankjai mind fizetőképesek és nem számít arra, hogy bármelyikük "elbukna".Kapcsolódó cikkünk2009.03.13 22:40 Bernanke celeb lettA történelem bebizonyította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés