Előfizetői tartalom

Ismét címlapon Magyarország - "Törékeny állapotban a gazdaság"

Portfolio
Az elmúlt pár nap viszonylagos csendjét követően Magyarország ismét a külföldi sajtó címlapjára "küzdötte fel magát", ezúttal a Marketwatch foglalkozott hazánk legújabb fejleményeivel. Az amerikai gazdasági lap a csütörtöki magyar külkereskedelmi adatok láttán ismét elérkezettnek látta az időt arra, hogy elővegye Magyarországot, kiemelve hazánk gazdaságának "törékeny állapotát". Az amerikai lapnak nyilatkozó elemző és devizastratéga szerint a forint kilátásai nem túl rózsásak. A The Wall Street Journal véleményrovatában a Bruegel kutatóintézet két munkatársa (Darvas Zsolt és Jean Pisani-Ferry) vázolja fel a megoldási lehetőségeket a kelet-európai régió bajaira "A térség devizáinak azonnali segítség kell" című cikkükben. Meglátásuk szerint a korábbi feltörekvő piaci válságok azt bizonyítják, hogy a fertőzés következtében "mindenkit veszély fenyeget". A régió döntéshozóinak határozott programjai nélkül (költségvetési, pénzügyi stabilitási kérdések rendezése) a külső segítség hatása rövid életű lehet.

Csütörökön újabb eladói nyomás alá kerültek a magyar eszközök, miután a legfrissebb, zuhanó exportról és jelentős külker hiányról tanúskodó adatok megerősítik azokat a félelmeket, miszerint a kelet-európai gazdaság törékeny állapotban van - írja a Marketwatch csütörtöki, "Magyarország nyomás alatt" című cikkében.A magyar részvényindex 2.8%-kal csökkent, miután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés