Előfizetői tartalom

Mélyrepülés: elkeserítő a magyar GDP-adat

Portfolio
Az előzetesen közölt 2,1 százalékos adattal szemben 2,5 százalékos volt a naptárhatással kiigazított GDP-zsugorodás 2008 negyedik negyedévében. A KSH közleménye megjegyzi: a gyorsbecsléshez képest mutatkozó 0,3-0,4 százalékpontos eltérést elsősorban a pénzügyi közvetítés ágazat teljesítményére vonatkozó újonnan rendelkezésre álló adatoknak az előre becsültnél jelentősen kisebb értéke okozta.

A friss adatok nem csak abban hoztak újat, hogy a lefelé módosítás meghaladta a várakozásokat (a ±0,2 százalékpontos hibatartományba jellemzően belefér a KSH), hanem a szerkezetét is láthatjuk a "növekedésnek".Márpedig a struktúra egészen borzasztó, még a harmadik negyedévnél is rosszabb, pedig már az is nagy elhűlést okozott a szakértők között. A 2,5 százalékos GDP-visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés