Előfizetői tartalom

Még kevesebb olaj kell idén

Portfolio
Úgy tűnik nem bírta sokáig a 48 dollár közeli magasságokat az olaj árfolyama, és a tegnapi 3.3%-os esést ma újabb 0.5%-os követte. A kedvezőtlen hangulatban szerepe lehet, hogy az EIA tegnap ismét csökkentette olajkeresleti várakozásait, ráadásul a mai amerikai olajkészlet statisztikák újabb hullámokat hozhatnak a piacra.

Az amerika Energia Információs Hivatal tegnap ismét csökkentette 2009-es olajkeresleti várakozását napi 900 ezer hordóval, a 2010-es prognózist pedig közel 800 ezer hordóval hozta lejjebb. Így a keresleti várakozások lefele húzása a gazdasági válság negatív hatásai miatt már több hónapja rendületlenül tart.Mindeközben a globális kínálati becslés egyre nagyobb csökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés