Előfizetői tartalom

Még erőtlenebbé vált az adócsomag

Portfolio
Átírta, de nem szigorította, hanem lazította eddig bejelentett adóterveit a kormány. A kabinet mai ülésére bevitt, az Index birtokába jutott törvénytervezett szerint az szja alsó sávhatárát a korábban bejelentettnél kevésbé tolják fel idén, ám azt visszamenőlegesen teszik. Kétszer lesz jövedékiadó-emelés, és jól megbonyolítják az adómentes juttatások rendszerét. A cégektől elvenni tervezett adókedvezmények fontosabbjait mégis megtartja a kormány, a multik újra átgondolhatják, itthagynak-e minket vagy maradnak.

Kapcsolódó cikkünk2009.03.10 16:15 Hoppá! Változtak a kormányzati szja-tervekMérvadó közgazdászok már eddig is bátortalansággal vádolták a kormányt a pár héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott adócsomag-koncepciója miatt, azt inkább maszatolásnak, mintsem az egyre mélyülő válságból kivezető útnak tartva. A kabinet azonban úgy tűnik még jobban visszafogja magát: nemhogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés