Előfizetői tartalom

Kína a dollárpiacot is "sokkolta"

Portfolio
Az amerikai részvénypiacok idei legjobb teljesítményüket tudták felmutatni a keddi kereskedésben, ami tegnap még éreztette hatását a dollár piacán is: a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően az euró magára talált a dollár ellenében. A dollárgyengülés azonban csak átmeneti volt a tegnapi kereskedésben, miután a legfrissebb kínai exportadat ismét csalódást keltett.

Szerda reggel enyhébb mértékben ugyan, de tovább erősödött az amerikai fizetőeszköz, a jegyzések az 1.2650-es szint környékén mozogtak. Tegnap koradélután óta így már 1.5%-kal értékelődött fel az amerikai fizetőeszköz az euróval szemben. Piaci szereplők hangsúlyozták, hogy a dollárerősödés mögött a kiábrándító kínai exportadatok állnak. Februárban Kína kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés