Előfizetői tartalom

Óriási nemzetközi hitelt kap Románia (2.)

Portfolio
Románia 20 milliárd euró (25.3 milliárd dollár) értékű pénzügyi segítséget kaphat a Nemzetközi Valutaalap vezetésével - értesült a Financial Times az ügyöz közeli forrásokból. Az előzetes becslések 5-10 milliárd euróról szóltak. Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa, Joaquín Almunia már tegnap este bejelentette, hogy az EU tárgyalásokat kezd Romániával a segítségnyújtásról.

A Financial Times információi szerint a román kormányzat és a Valutaalap már múlt héten Washingtonban megállapodott a "mentőcsomag" alapvető paramétereiben. A Nemzetközi Valutaalap hétfőn közleményben tudatta, hogy március 11-25-ig Bukarestben tartózkodik majd az IMF delegációja, hogy egy esetleges technikai és pénzügyi támogatásról tárgyaljanak. A közlemény kiemelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés