Előfizetői tartalom

Már az IMF is globális recessziótól tart

Portfolio
2009-ben a világgazdaság nem lesz képes arra, hogy növekedést produkáljon, sőt a gazdaság mélyrepülése olyan méreteket ölthet, amit életünk során még nem tapasztaltunk - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója azt követően, hogy a Világbank hétvégén egy olyan jelentést adott ki, amelyben az szerepelt, hogy idén globális szintű recesszióra számít.

A Valutaalap vezetője recessziós félelmeiről a tanzániai Dar es Salaam nevű városban beszélt, ahol afrikai jegybankárokkal és pénzügyminiszterekkel találkozott. Kahn szerint a üzleti és a fogyasztói bizalom romlása számottevő keresletgyengüléshez és a kereskedelmi csatornák kiszáradásához vezetett, ami miatt a világgazdaság 2009-es növekedési dinamikája negatív lesz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés