Előfizetői tartalom

Hoppá! Változtak a kormányzati szja-tervek

Portfolio
Még be sem vezették, máris meggondolta magát a kormány: július helyett januártól visszamenőleg változna a személyi jövedelemadó 18 százalékos alsó sávhatára. Az MTI úgy tudja, a kormány módosította a korábban bejelentett adóterveit. Eszerint nem félévkor emelkedne a sávhatár 2,2 millióra, hanem visszamenőleg, az év elejétől 1,9 millióra. Az adókulcs viszont nem emelkedik. Ez tisztább helyzetet teremt, mint az évközi sávváltás, de a változás mindenkit eltérően érint.

Az átalakított javaslat szerint - amelyet szerdán tárgyal a kormány - idén csak annyiban változnának a személyi jövedelemadó szabályai, hogy 2009 január 1-jétől visszamenőleg 1,7-ről 1,9 millió forintra emelkedne az adónem alsó sávhatára. A korábbi tervek szerint július elsejétől 1,7 millió forintról 2,2 millió forintra nőtt volna az szja alsó sávhatára, az adókulcs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés