Előfizetői tartalom

Jöhet az olajár emelkedés? - Az OPEC-en a szemek

Portfolio
A péteki közel 5%-os emelkedést követően ma nem mozdult érdemben az olaj áprilisi határidős árfolyama, így az a 45.7 dolláros szinteken tartózkodik. A piac már a hétvégi OPEC üléssel kapcsolatos spekulációkra, nyilatkozatokra figyel, a többség további csökkentést vár a kitermelésben. A szakértők szerint a kínálati oldal zsugorodása akövetkező időszakban már érezhető lehet a piacon, és a contango is szép lassan eltűnhet.

A piaci szereplők szerint a világ olajkitermelésének 40%-át adó kartell március 15-én kitermelésének további csökkentése mellett fog határozni. Ezt erősítheti az is, hog az OPEC a 75 dolláros szinten tartja reálisnak az olaj árfolyamát, míg jelenleg ettől jóval elmaradunk. Az OPEC illetékese szerint 800 ezer hordós kitermelés csökkentésre lenne szükség, miután a héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés