Előfizetői tartalom

Rendkívül izgalmas hét után a magyar piacok! - Mit mondanak az elemzők?

Portfolio
Rendkívül mozgalmas hetet tudhattak maguk mögött a közép-kelet-európai piacok. Szerdán a régiós felügyelő hatóságok által kiadott közlemény (és a körülötte kialakuló féreértések) foglalkoztatta a piacokat, de a kockázatkerülés újabb hulláma is tovább nyomasztotta a devizákat. Az elmúlt napok és hetek fejleményeivel kapcsolatban a Royal Bank of Canada elemzői kiemelik, hogy a gyakorlat átírhatja a magyar kormány terveit és a súlyosbodó recesszió veszélyeztetheti az adóbevételeket és így a hiánycélt. Meglátásuk szerint a forint előtt állnak még új történelmi mélypontok (a teteje 340 lehet). A héten Budapestre látogató Morgan Stanley szakértői szerint a magyar helyzet komorabbá vált tavaly december óta, a forint stabilitásához pedig a nemzetközi hangulat javulása vagy újabb külső segítség járulhat hozzá. A Danske Bank elemzői heti feltörekvő piaci anyagukban a régiós döntéshozók együttműködésének hiányából fakadó kockázatokra hívták fel a figyelmet.

Royal Bank of Canada: jöhet még új forintmélypont Szinte egyáltalán nem kétséges, hogy a magyar gazdaság az elmúlt 20 év legsúlyosabb recessziójával kell szembenézzen. A belső és külső feltételek romlásának következtében idén a magyar GDP legalább 4%-kal zsugorodik - írják a Royal Bank of Canada Capital Markets londoni elemzői pénteken megjelent anyagukban, akik 2010-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés