FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Elemzők a régióról: "Külföldi segítség nélkül nem fog menni"

Portfolio
Eltérő hatással van a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság az egyes kelet- és közép-európai országok gazdaságára. Az elmúlt években a viszonylag gyorsan és tartósan növekedő országok, mint Szlovákia, Csehország vagy Lengyelország könnyebben átvészelhetik a nehéz időket, mint a többiek, írták a bécsi WIIW gazdaságkutató intézet (Wiener Instituts für Internationale Wirtschaftsvergleiche) elemzői csütörtökön megjelent, új legújabb prognózisukban az MTI tudósítása szerint.

Az osztrák elemzők mindazonáltal kevés lehetőséget látnak arra, hogy az egyes országok saját eszközeikkel legyenek úrrá a nehézségeken. Külföldi segítség nélkül nem fog menni, véli Michael Landesmann, az intézet vezetője. A közös uniós segélycsomag ötletét ugyan a vasárnapi EU-csúcson elvetették, de ezeket az országokat meg kell segíteni, meg kell óvni őket "egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés