Előfizetői tartalom

Szigorodó nyugdíjszabályok: 65 év lenne az új korhatár a nőknél is Olaszországban

Portfolio
Az olasz kormány azt tervezi, hogy 2018-ra 65 évre emelné a közalkalmazásban lévő nők nyugdíjkorhatárát a jelenlegi 60-ról, írja az MTI. A Corriere della Sera szerdai internetes kiadása szerint a kormány már elküldte Brüsszelnek erre vonatkozó javaslattervezetét. Az olasz demográfiai helyzet problémái régóta ismertek. A becslések szerint az öregséggel összefüggő nyugdíj- és egészségügyi kiadások itt növekedhetnek a leggyorsabban Európában.

A tervek szerint 2010-től két évente egy évvel emelkedne a korhatár. A férfiaknál már most 65 év az öregségi nyugdíjra való jogosultság korhatára. Olaszország közel 59 millió lakosa közül 16,5 millió nyugdíjas. A nyugdíjasoknak a 24 százaléka havi 500 eurónál kisebb nyugdíjat, a 31 százaléka 500 és 1000 euró közötti nyugdíjat kap. Az olasz statisztikai hivatal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés