FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Megtáltosodott az ukrán hrivnya - ismét sínen az IMF-hitel? (2.)

Portfolio
Két hónapja nem látott mértékű szárnyalást produkált az ukrán hrivnya a dollár ellenében a szerdai kereskedésben, miután a kormányzat költségvetési módosító javaslatokkal állt elő annak érdekében, hogy megfeleljen a Nemzetközi Valutaalap által, a nemzetközi hitel következő részletéért cserébe megállapított feltételeknek - tudósít a Bloomberg. Eközben Julia Tyimosenko ukrán miniszterelnök egy szerdai lapinterjúban az EKB nagyobb szerepvállalását sürgette a közép-kelet-európai régió megsegítésében.

Az ukrán fizetőeszköz árfolyama a 7.85-ös szintre erősödött vissza szerdán a dollárral szemben, ami 6.5%-os felértékelődésnek felel meg. Az ukrán hrivnya három hete nem állt ilyen erős szinteken. Ukrajna még tavaly kapott 16.4 milliárd dollár értékű pénzügyi segítséget az IMF-től, melynek első, 4.5 milliárd dolláros részletét meg is kapta. Az idei költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés