Előfizetői tartalom

Ingatlanadó, eva és ekho: mi legyen velük? - Interjú Oszkó Péterrel

Portfolio
Azok a pénzügyi kockázatok, amelyek jelenleg az országot és a gazdaságot fenyegetik, sokkal dermesztőbb társadalmi hatásokkal járhatnak, mint amilyen kedvezőtlen hatásokat a Reformszövetség javaslatainak tulajdonítanak - válaszolta Oszkó Péter, a Reformszövetség adó-, és járulék munkacsoportjának vezetője olvasóink kérdéseire. A szakértő szerint a belső kereslet élénkítésére nincs lehetőség, ehelyett a magyar gazdaság hosszú távú versenyképességét szolgáló intézkedéseket kell meghozni. Ennek lényeges eleme az adórendszer jelentős átalakítása is.

Dermesztő vagy nem dermesztő?. Hallottam olyan véleményeket, hogy a Reformszövetség nincs tisztában, illetve nem veszi figyelembe az intézkedéscsomag társadalmi hatásait - mondta Oszkó, hozzátéve: éppen az ellenkezőjét gondolom. Ha valaki a javaslatokban szereplő kiadáscsökkentési intézkedéseknek tulajdonít szélsőséges társadalmi hatásokat, akkor nem veszi figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés