FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Ezek a németek tudnak valamit! - Roham az autókereskedőknél

Portfolio
Az elmúlt hónapok hatalmas összegeket felemésztő gazdaságélénkítő programjai számos kételyt vetnek fel nemcsak az elemzők körében, de a kormányzatoknál is, hogy valójában milyen hatást tudnak azok kifejteni a reálgazdaságra. Németországban viszont egy ilyen gazdaságélénkítő lépés hatékonysága miatt aligha kell aggódni: a régi autók újra történő cserélését 2500 euróval támogató kormányzati intézkedés ugyanis óriási sikernek örvend, egyelőre - olvasható a Wall Street Journal hétfői számában.

Az autóipar megsegítését célzó németországi támogatás nagy népszerűségnek örvend. Az emberek ugyanis hajlandóak lecserélni öreg autóikat újakra, mivel 2500 eurós (770 ezer forintnak megfelelő összegű) kormányzati támogatásban részesülnek. Az intézkedés következtében az autókereskedőket megrohamozták az elmúlt napokban, elsősorban a kisebb autókat viszik a németek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés