Előfizetői tartalom

Nincs mese! Nyugat-Európának állnia kell a cechet!

Portfolio
Nem csendesedtek a kelet-európairól szóló hírek és események. A hét elején még az összehangolt régiós jegybanki bejelentések okoztak meglepetést, hét végén pedig a régió megmentésének fejleményei álltak a középpontban. Ennek fényében nem meglepő, hogy a külföldi sajtó továbbra is kiemelt figyelemmel követi a kelet-európai válság eseményeit és vezető helyen számolnak be ezekről. Az Economist gazdasági hetilap csütörtökön megjelent száma például címlapján foglalkozik a kialakult helyzettel és vezércikkében hangsúlyozza, hogy térségünk növekvő problémái az egész EU-t a mélybe húzhatják. Az Economist cikke szerint a nyugat-európai államok nem engedhetik meg magunak, hogy ne vegyék ki részüket a térség megmentésének igen magas költségeiből. A Financial Times (az Economist-hoz hasonlóan) arra hívja fel a figyelmet, hogy a kelet-európai régiót nem lehet egy egységként kezelni (ahogyan azt eddig a piac tette). A Wall Street Journal pénteki számában John Kerry, az amerikai demokrata politikus (korábbi elnökjelölt) fejti ki véleményét régiónk problémáiról és hangsúlyozza, hogy Kelet-Európának szüksége van a segítségünkre, hogy ne vesszenek el az elmúlt 20 év kimagasló eredményei.

Kapcsolódó cikkünk2009.02.19 11:30 Megtelt velünk a külföldi sajtó: értünk aggódik az egész világ2009.02.20 15:15 Ma is rajtunk csámcsog a nemzetközi sajtó - Nem tett le rólunk a világ2009.02.23 19:03 Még mindig rólunk írnak külföldön! - "Súlyos traumát él át Kelet-Európa"2009.02.27 06:20 Mit mondanak rólunk külföldön? - "Az elmúlt 60 év legdurvább válsága fenyeget"Economist:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés