Előfizetői tartalom

Nemcsak Magyarország visel "virtuális kényszerzubbonyt"

Portfolio
Közép-Kelet-Európa a feltörekvő piacok beteg régiója lett. Az elmúlt években kimagasló gazdasági növekedést produkáló térség szinte minden országa recesszióval néz szembe idén - kezdi szerda reggeli elemzését az RGE Monitor. A szakértők szerint a kelet-európai térségben jelenleg fennáll a fertőzés veszélye, melynek során még a stabil fundamentumokkal rendelkező országok is súlyos problémákkal nézhetnek szembe. A közgazdászok úgy vélik, hogy a térség döntéshozói virtuális kényszerzubbonyban vannak, mivel mind a fiskális, mind pedig a monetáris politika korlátokba ütközik. Az alábbiakban a Nouriel Roubini közgazdász professzor által vezett RGE Monitor elemzőcsapatának anyagát közöljük.

Idén biztosan elfelejtheti a kelet-európai régió az elmúlt évek kiváló gazdasági teljesítményét. Az egykor még szárnyaló balti államok kétszámjegyű recesszió elé néznek, de még a válságban kevésbé érintett gazdaságok (így például Csehország, Szlovénia, Szlovákia) is nehezen tudnak majd pozitív növekedési ütemet felmutatni. Mindeközben a magyarországi és lett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés