FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Megfordult a trend: ismét több gyógyszer fogy Magyarországon

Portfolio
A 2007-es év csökkenése után 2008-ban ismét többet költött a lakosság gyógyszerekre, bár a korábban feltételezettekhez képest alacsonyabb mértékben. Egy átlagos magyar állampolgár 52 ezer forintot költött gyógyszerekre tavaly - derül ki a Szinapszis Kft. 2008-as gyógyszerpiaci trendeket bemutató elemzéséből, amit a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

A tavalyi évben Magyarországon 523.5 milliárd forintot költöttünk gyógyszerekre, mely az előző évihez képest 6.55 százalékos növekedést jelent. A KSH által közzétett 6.1 százalékos éves inflációt figyelembe véve ez reálértéken minimális mértékű, 0.45 százalékos növekedésnek felel meg. Mindez több mint 318 millió 391 ezer doboz gyógyszer ára volt. A közzétett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés