Előfizetői tartalom

Világszerte beütött a gazdasági krach - merre tartunk 2009-ben? (korr.)

Portfolio
A 2007 őszén kezdődött nemzetközi pénz- és tőkepiaci turbulencia tovagyűrűzése nyomán 2008 negyedik negyedévében világszerte érezhetően csökkent az egyes országok egyik legjobban figyelt gazdasági teljesítménymutatója. A Portfolio.hu 28 fejlett, illetve feltörekvő országra kiterjedő körképe alapján a magyar gazdaság negyedéves alapon mért 1%-os csökkenése nem lóg ki a nemzetközi mezőnyből. Hozzá kell azonban tenni, hogy nálunk már a harmadik negyedévben is 0.5%-kal mérséklődött a bruttó hazai termék (GDP), míg a legtöbb országban az éles fordulat csak a tavaly október-decemberi időszakban érződött. A tavaly év végi kitekintő után érdemes a jövőbe nézni - sajnos nehéz optimistának lenni.

Kapcsolódó cikkünk2009.02.13 09:44 Nagy negatív meglepetések Európa-szerte a GDP-adatokban!2009.02.13 09:00 Még a vártnál is rosszabb: zuhanórepülésben a magyar gazdaság (-2.1%)Cikkünk előző verziójában a szlovák és holland GDP-teljesítményhez helytelenül az év/év szintű adatokat tüntettük fel, így az alábbi ábrából kivettük a két ország adatát. A 2007 őszén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés