Előfizetői tartalom

S&P: Kelet-Európa "roskadozik", Magyarország a gyengébb csoportban

Portfolio
"Összeroppanni látszik" Kelet-Európa ellenállóképessége a magas devizaadósság súlya alatt, áll a Standard & Poor's keddi elemzésében, amely a térségen belül "jól megkülönböztethető" erősebb és gyengébb országcsoporton belül Magyarországot az utóbbiba sorolja, jóllehet a magyar gazdaságban jövőre már fellendülést jósol - tudósít az MTI. A cég szerint nem tartható a térség adósságra épülő eddigi növekedési modellje.

A nemzetközi hitelminősítő Londonban kiadott hatoldalas helyzetértékelése szerint a külföldi tulajdonos bankok már érzik a továbbra is szorítóan szűkös likviditási helyzet miatt rájuk nehezedő nyomást, és "átrendezik a prioritásokat" hitelezési gyakorlatukban. Ez kedvezőtlen hatást gyakorolhat a kelet-európai leánybankokra, áll az elemzésben. A Standard & Poor's szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés