Előfizetői tartalom

Nyög a recesszió alatt az amerikai egészségügy! - Súlyos kihívás előtt az USA

Portfolio
Az egészségügyi kiadások összértéke idén az Egyesült Államokban elérheti a 2500 milliárd dollárt, ami a teljes gazdaság 17.6%-ára rúg - írja a Reuters amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva. A tavalyi évhez képest mindez 1 százalékpontos emelkedést jelent (GDP-arányosan), ami az eddigi legnagyobb éves szintű növekedési ütemet jelenti. A kormányzat egészségügyi hatóságának legfrissebb jelentése szerint a következő évtizedben súlyos nyomás nehezedhet az amerikai egészségügyi kasszára a "baby boom" generáció miatt.

A Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) kormányzati hatóság előrejelzése szerint a GDP-arányos egészségügyi kiadások idén 1 százalékponttal emelkedhetnek a tavalyi évhez képest. Ez az adatok 1960-as években kezdődő feljegyzése óta a legmagasabb növekedési ütemnek számít.A súlyos recesszió következtében az állami egészségügyi programok, így például a szegényeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés