FONTOS Brit választás: brutálisat tarolt a Munkáspárt az exit poll szerint
 
Előfizetői tartalom

Itt a hangfelvétel! - Mit is mondott Gyurcsány? (2.)

Portfolio
A kormányszóvivő.hu hangfelvételt jelentett meg Gyurcsány Ferenc ma délutáni brüsszeli sajtóbeszédéből, ami megcáfolja több nemzetközi hírügynökség azon tudósítását, miszerint a miniszterelnök Magyarország kapcsán használta volna az "igen komoly bajban vagyunk" kifejezést. Az egyik érintett hírügynökségtől származó információnk szerint a sajtóeseményen a tolmács fordította helytelenül angolra Gyurcsány Ferenc magyarul mondott szavait, amelyet azonos, de nem helyt álló tartalommal küldtek ki előfizetőiknek a hírszolgáltatók. "Hát elég nagy baj van a világban és elég nagy baj van Európában" - kezdte mai beszédét a miniszterelnök a közzétett hangfelvétel szerint. Gyurcsány Ferenc emellett hangsúlyozta, hogy devizaválság ellen a legjobb védekezés az euró bevezetése.

Mint ismeretes a forint fél három után pár perccel komoly gyengülésbe kezdett az euróval szemben, rövid időre a 303-as szint fölé is került az árfolyama. A forint leértékelődése mögött az állhatott, hogy Gyurcsány Ferenc kijelentését több nemzetközi hírügynökség (pl. Bloomberg, Dow Jones, AFP) a helytelen angol tolmácsolás alapján közvetítette, amelyre számos befektető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés