Előfizetői tartalom

Bernanke súlyos recesszióról igen, kötvényvásárlásokról nem beszél (2.)

Portfolio
"Súlyos recessziót" él át az amerikai gazdaság, amely az idei első negyedévben várhatóan még fokozódik is - jelentette ki a mai szenátusi meghallgatására készített beszédében Ben Bernanke. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed első embere jelezte, hogy a gazdasági fellendülés várhatóan jövőre érződhet majd, míg a következő két évben a teljes és a maginflációs mutató is alacsony szinten maradhat. Mndezek miatt egy ideig még kivételesen alacsony szinten (gyakorlatilag 0%-on) ragadhat a jegybanki irányadó kamatláb az USA-ban az elnök szavai szerint.

Az amerikai jegybankelnök beszéde szerint amennyiben a kormányzati és jegybanki erőfeszítések sikeresek lesznek, és fokozódik a bizalom a pénzügyi rendszerben, akkor reális esély van arra, hogy a recesszió idén véget ér és jövőre megkezdődik a fellendülés. Az amerikai intézmény hosszú távú kilátásokra fókuszáló szakemberei szerint 2-3 évet vehet igénybe, mire teljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés