Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: "adjanak eurót a régió gazdaságainak"

Portfolio
A közép-európai jobbközép pártoknak el kell érniük az Európai Unió gazdaságösztönző csomagjának módosítását - mondta Orbán Viktor Varsóban az MTI tudósítása szerint. A Fidesz elnöke, aki egyben az Európai Néppárt alelnöke, Donald Tusk miniszterelnökkel tárgyalt a közös fellépésről. A két politikus egyetértett abban, hogy a válságkezelés mostani tervei hátrányosan érintik a közép-európai térséget, mert kiszárítják a gazdaság működése szempontjából létfontosságú hitelpiacot.

"Meg kell győznünk az Európai Uniót, hogy eurót adjanak a közép-európai gazdaságoknak. Az, ami most történik, mármint az, hogy az anyabankok, amelyek az Európai Unió fejlettebb államainak tulajdonában vannak, nem adnak eurót a Közép-Európában működő leánybankjaiknak. Ezért a hitelezés tulajdonképpen Közép-Európában leállt." - mondta el Orbán Viktor a Hírtv-nek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés