Előfizetői tartalom

Palócz: Már októberben nagy adó- és kiadáscsökkentés kellett volna

Portfolio
Nincs magyar átok, nálunk is el lehet vonni a szociális juttatásokat, azaz Magyarország sem bújhat ki a jóléti kiadások csökkentése alól - hangsúlyozta az InfoRádió kérdésére a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója. Palócz Éva hozzátette: egyetlen gazdaság sincs akkora bajban a globális recesszió miatt, mint a magyar, mert az államháztartási hiány drasztikus csökkentése jelentősen lefékezte a gazdasági növekedést.

Magyarország gazdasága sérülékenyebb, mint a hozzánk hasonló adottságú visegrádi országoké, amely a pénzügyi válság körülményei között egyértelműen megmutatkozott. Hiszen Csehország és Lengyelország tavaly még 6-7 százalékkal növekedett - idén már mindössze 2 százalékos növekedést várnak -, és Szlovákia is 5-6 százalékponttal lassabb növekedés lesz, Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés