Előfizetői tartalom

Nincs mese: még mélyebb lehet az amerikai recesszió! (3.)

Portfolio
Újabb lépést tett az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az inflációs célkövetés rendszerének bevezetése felé, miután Ben Bernanke bejelentette, hogy a jövőben hosszú távú prognózisokat is készít majd - tudósít a Reuters. A Fed elnöke egy mai konferencián elmondta, hogy a jegybank eddig alkalmazott rendkívüli intézkedései nem táplálják az inflációt. Mindeközben a ma este megjelent jegybanki jegyzőkönyv szerint a recesszió még nagyobb méreteket ölthet idén az USA-ban.

Ben Bernanke szerint a jegybank jelenlegi elsődleges feladata, hogy életet leheljen az amerikai gazdaságba, az inflációs kérdések másodlagosak. A Fed által megtett agresszív lépések a pénzügyi válság leküzdése érdekében kifizetődnek - tette hozzá Bernanke. Meglátása szerint a Fed által készítendő hosszú távú előrejelzések horgonyként szolgálhatnak az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés