Előfizetői tartalom

"A forint is kiment a divatból" - jöhet az új történelmi mélypont?

Portfolio
Ismét rontották a forint árfolyamának jövőbeli kilátásait a Danske Bank már amúgyis régóta pesszimista elemzői. Két héttel korábban azzal számoltak, hogy a forint új történelmi mélypontja a 325-ös szint körül lesz, a pénteken megjelent heti feltörekvő piaci elemzésükben viszont már 330-as szintet várnak 12 hónap múlva. A Danske elemzői szerint ezen a héten a térségben is eluralkodó negatív befektetői hangulatra a kelet-európai régió szomorú makrogazdasági adatai is rátettek egy lapáttal.

Tulajdonképpen a kelet-európai gazdaságok már megbarátkoztak, vagy lassan megbarátkozhatnak a recesszió fogalmával, mivel a térség összes országa recesszióval néz majd szembe - írják friss anyagukban a Danske elemzői, akik szerint mindez újabb nyomást helyezhet a régiós devizákra. A szakértők szerint világossá vált, hogy a kelet-európai régióban eszközölt befektetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés