Előfizetői tartalom

Egyetlen válságból sem tanultunk

Portfolio
Tekintettel arra, hogy az elmúlt évtizedek pénzügyi válságainak mintegy automatikus következménye volt a recesszió, aligha lepődhetünk meg azon, hogy napjainkban a fejlett országok ilyen súlyos reálgazdasági problémákkal küzdenek. Ha a következő hónapokban is minden a "szokásos" válságforgatókönyv szerint halad, akkor könnyen elképzelhető, hogy a lakásárak tovább zuhannak, a munkanélküliségi ráta pedig tovább nő az USA-ban - derül ki Carmen M. Reinhart és Kenneth S. Rogoff elemzéséből.

Válság egykor és ma. Az alábbiakban azokat a válságokat gyűjtöttük össze, amelyek egyfelől hasonlítanak valamelyest a jelenlegihez, másfelől pedig tanulságosak lehetnek számunkra. A 30-as évek nagy gazdasági világválsága 1929 és 1933 között az amerikai bankok 40 százaléka ment csődbe, a bankok hitelezési tevékenysége pedig gyakorlatilag megszűnt. "Akinek van vállalkozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés