Előfizetői tartalom

Megszakadt tegnap az olajár - Nehéz a teher!

Portfolio
Jelentős mértékben, további 5.7%-kal zuhant tegnap a WTI márciusi határidős árfolyama, és a mai újabb 0.1%-os csökkenéssel 35.9 dollárnál állnak a jegyzések. A piac kedvezőtlenül fogadta a tegnapi készletadatokat Amerikából, mely az IEA újabb 2009-es olajkeresleti várakozásának csökkentésével együtt meghozta az eladókat.

Az olaj piacán a kereslet-kínálati viszonyok torzulására mutathat rá az olajkészletek folyamatos dagadása Amerikában. A keresleti oldal gyenge, melyet az EIA és az IEA is megerősített idei globális olajkeresleti várakozásainak további mérséklésével. Az IEA tegnap a korábbi havi becsléséhez képest 570 ezer hordóval 84.7 millió hordós napi szintre csökkentette idei olajkeresleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés