Előfizetői tartalom

Beszakadt az olajár is! - Több sebből vérzik a piac

Portfolio
A tegnapi nap közbeni emelkedést követően az olaj árfolyama estére a részvénypiacokkal együtt szakadt be egészen 4.1%-os mínuszig, melyet ma reggel újabb 0.2%-os csökkenés követett 38 dollárig. Az amerikai pénzügyi mentőcsomaggal kapcsolatban a befektetők közül többen is szkeptikus álláspontra helyezkedtek, mely az ország gazdasági teljesítményétől igencsak függő olajárban is éreztette hatását. Az EIA tegnap közzétette olajpiaci havi statisztikáit, melyben nem változtatott 2009-es 43 és 2010-es 55 dolláros átlagos olajár várakozásán.

Elfogadásra került Amerikában a pénzügyi mentőcsomag, és a szenátus is megszavazta a gazdaság élénkítését hivatott csomagot. A részvénypiacok mégis esni kezdtek, sokak szerint a tegnap felfedett részletek továbbra is nagyon vázlatosak csak, nem látják bennük a konkrét terveket. A hangulat hatására a dollár nap közbeni gyengülése visszafordult, mellyel párhuzamosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés