Előfizetői tartalom

A forint volatilitása késleltetheti a további kamatcsökkentéseket (Bihari Péter)

Portfolio
A forint elmúlt időszakban tapasztalt volatilitása miatt a magyar jegybank szünetet tarthat kamatvágási sorozatában - írja a Bloomberg a Monetáris Tanács egyik tagjának kijelentésére hivatkozva. A forint gyengülésének gyorsasága megkongatta a vészharangot - mondta Bihari Péter, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja a hírügynökségnek, aki hagsúlyozta, hogy az ország jövőbeni alacsonyabb finanszírozási igénye stabilizáló erővel bírhat a forint szempontjából.

Az inflációs és növekedési kilátások alacsonyabb alapkamatot indokolna, a kamatok vágása azonban csak akkor lehetéges, ha az nem veszélyezteti a pénzügyi stabilitást, ami a bank első számú prioritása - jelentette ki Bihari Péter. Jelenleg is erős vita folyik a kamattartást, illetve a további kamatvágást támogatók között. A mérleg nyelvét pedig minimális változások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés