Előfizetői tartalom

Ezért retteg Nyugat-Európa az oroszoktól

Portfolio
Jelentős aggodalmakat váltott ki az a ma hajnali sajtójelentés, miszerint az orosz bankszektor a kormány segítségét kéri a magánszektor mintegy 400 milliárd dollárt kitevő külső adósságának átütemezéséről szóló tárgyalásokon. A kormányzat a hivatalos kommunikáció szerint lesöpörte az asztalról ezt a témát, de ha a számok mögé nézünk, nem véletlen a bankszektor felvetése.

Kapcsolódó cikkünk2009.02.10 08:37 Tömeges külső adósságátrendezést kérnek az orosz cégek? (2.)Az elmúlt években rendszerint lépést tudott tartani az orosz jegybank nemzetközi tartalékszintjének emelkedése az orosz külső adósság (állam+magánszektor) növekedési dinamikájával, de az utóbbi hónapok 35%-os tartalékzuhanása mellett a külső adósság visszafizetésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés