Előfizetői tartalom

Leépülőben a magyar gazdaság

Portfolio
Az előttünk álló héten a forintpiaci fejlemények mellett az újonnan megjelenő hazai makrogazdasági adatok is tartogathatnak némi izgalmat számunkra. Ma a januári államháztartási számokat teszi közzé a pénzügyminisztérium, pénteken pedig a KSH hozza nyilvánosságra januári inflációs és negyedik negyedéves GDP statisztikáját. Utóbbi valószínűleg igen negatív képet fest majd a magyar gazdaság helyzetéről.

Januári államháztartási gyorstájékoztatóját délután öt órakor hozza nyilvánosságra a pénzügyi tárca. A legutóbbi részletes államháztartási jelentésben közzétett előrejelzés szerint az év első hónapját 39.6 milliárd forintos többlettel, míg a 2009-es évet 650.6 milliárd forintos hiánnyal zárhatja a költségvetés. Bár az államháztartási adatokat is különös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés