Előfizetői tartalom

Fekete bárányból az EU élmezőnyébe kerülhetünk idén

Portfolio
A világméretű recesszió mélysége és befejeződésének időpontja egyelőre teljesen bizonytalan - írja a GKI Gazdaságkutató Zrt legfrissebb, az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése. A hazai infláció a korábban gondoltnál is jobban csökken, noha a forint sokkal gyengébb a tavalyinál - jegyzik meg a kutatóintézet szakértői.

Az Európai Bizottság januári előrejelzése szerint 2009-ben az EU-ban a GDP közel 2%-os, ezen belül Németországban valamivel nagyobb, Magyarországon kisebb visszaesése valószínű. A GKI prognózisa pesszimistább, a magyar GDP 2,5%-os csökkenésével számol, de ezen belül - az Európai Bizottság véleményével megegyezően - 2009 végén már lassú javulást valószínűsít. Sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés