Előfizetői tartalom

A háztartások alig 1%-a próbált trükközni a gáz- és távhőtámogatással

Portfolio
2008-ban összesen 1 millió 940 ezer háztartás nyújtott be szociális alapú gáz-, vagy távhőár támogatásra igényt, amelyek közül csupán mintegy 12 ezer 500 esetben lehetett megállapítani, hogy a kérelmezőnek felróható ok miatt volt jogosulatlan a támogatás igénybe vétele - jelezte a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Korózs Lajos. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára arról is beszélt, hogy idén január végéig összesen mintegy 1 millió 564 ezer gázár-, vagy távhőár támogatási igény érkezett a tárcához, amelyek közül 85% esetében már meg is született a támogatási döntés. Az államtitkár kiemelte, hogy részben az internetről letölthető ellenőrző program miatt tavalyhoz képest mintegy 60%-kal esett vissza a hiánypótlásra visszaküldött támogatási igénylések száma.

2008-as tapasztalatok 2008-ra a tárca 81.1 milliárd forintra tervezte a szociális alapú gáz- és távhőár támogatás költségvetési keretét, amelyből a tényleges kifizetés 79.4 milliárd forint volt. Az államtitkár elmondása szerint az elbírált 1 millió 940 ezer támogatási igénybejelentésből év végéig összesen 1 millió 842 ezer háztartás támogatásáról született...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés