Előfizetői tartalom

Merrill Lynch: nőhet a magyar és lengyel államcsőd miatti aggodalom

Portfolio
A romló gazdasági teljesítmény és a gyengülő Kelet-Európába irányuló tőkebeáramlás miatt a Merrill Lynch elemzői arra számítanak, hogy a következő hónapokban jelentősen emelkedik majd a magyar és a lengyel államadósság visszafizetésével kapcsolatos piaci aggodalom. Ezt javaslatuk szerint úgy tudják kihasználni a befektetők, ha (fele-fele részben) a nemfizetési kockázatra fedezetet nyújtó, ún. Credit Default Swapot vásárolnak, amelynek ára az aggodalmak fokozódásával növekszik.

A Bloombergen megjelent elemzés szerint Merrill Lynch elemzői (akik már a Banc of America égisze alá tartoznak) szerint mivel Magyarország recesszióba, míg Lengyelország is annak környékére süllyed idén, illetve csökken a tőkeáramlás a régió felé, a befektetők szemében nőhetnek a magyar és a lengyel államadósság visszafizetésével kapcsolatos, tavaly ősszel már megugrott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés