Előfizetői tartalom

Ezt már a szlovákok sem fogják megúszni

Portfolio
Az egész kelet-európai régió szenved a globális gazdasági visszaeséstől, melynek legutóbbi fejleményét Szlovákia szolgáltatja. Az évek óta (az egész EU-ban) kiemelkedő gazdasági növekedést produkáló Szlovákia ismét az idei GDP-növekedési várakozásának felülvizsgálatára kényszerült. Szlovákia idei várható gazdaságnövekedése 2,4 százalék lesz a korábban várt 4,6 százalékkal szemben - írja az MTI idézve a szlovák pénzügyminiszter szavait. Szlovákia legutóbb tavaly novemberben rontott a 2009-es gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzésén, akkor 7%-ról 4.6%-ra.

Jan Pociatek azt mondta szerdán, hogy a kisebb gazdasági növekedés a tervezett költségvetési bevételt közel 330 millió euróval csökkenti, ami a hazai össztermék mintegy 0,5 százaléka. A szlovák gazdaság tavaly mintegy 7 százalékkal, 2007-ben 10,4 százalékkal nőtt.Kapcsolódó cikkünk2009.01.26 09:06 A szlovákok nem emelnének adót, inkább kiadást csökkentenekA kormányzat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés