Előfizetői tartalom

Leminősítette Oroszországot a Fitch (2.)

Portfolio
Egy fokozattal "BBB"-re rontotta Oroszország hosszú lejáratú rubel- és devizaadósságára érvényes hitelminősítését mai döntésével a Fitch Ratings. Az új besorolás kilátása ráadásul a további leminősítést valószínűsítő negatív maradt. Az új orosz minősítéssel egyező fokozatot tart érvényban a Fitch a magyar és a litván hosszú lejáratú devizaadósság besorolására is.

Európa legnagyobb hitelminősítője az oroszokkal kapcsolatos döntést az orosz devizatartalékok komoly mértékű csökkenésével, illetve az olajárak elmúlt hónapokban bekövetkezett zuhanásával, annak az orosz gazdaságra, költségvetési pozícióra gyakorolt jelentős romlást okozó hatásával indokolta. A leminősítésben továbbá az orosz pénzügyi rendszer fokozott stabilitási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés