Előfizetői tartalom

Idén nem lesz benzinár sokk!

Portfolio
Annak ellenére, hogy a Morgan Stanley lefele módosította idei átlagos olajár várakozását, a WTI árfolyama 1.1%-os pluszban tartózkodik 40.7 dolláros szinteken. Az elemzők szerint a gazdasági lassulás az üzemanyagok iránti kereslet jelentős csökkenésében fog lecsapódni, mely nyomás alatt tartja majd az olaj árfolyamát. Amennyiben teljesül a Morgan Stanley által vázolt szcenárió, talán az autósoknak sem kell rettegni az égbe szökő üzemanyagárak miatt.

A Morgan Stanley elemzői szerint a WTI típusú olaj átlagos árfolyama az idei évben 35 dollárt fog kitenni (a tavalyi 100 dollárt követően), mely korábbi 45 dolláros várakozáshoz képest jelentős csökkentésnek felel meg. Az elemzők szerint az olajár idén egészen 25 dollárig is lenézhet majd a második negyedév során, mely a gazdasági lassulás miatt visszaeső keresleti oldali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés