Előfizetői tartalom

Iszunk, szívunk, dagadunk - Mérlegen a magyarság

Portfolio
Sok szó esik a helyes életmódról, a megfelelő táplálkozási szokásokról, úgy tűnik azonban, hogy mindez csak a szavak szintjén valósul meg, a tettek és így az eredmények igazán nem láthatóak. Nemzetközi összehasonlításban ugyanis drámai eredményeket tud felmutatni Magyarország olyan kiemelt fontosságú mutatókban, mint a dohányzás, alkoholfogyasztás és elhízás. Két részes cikksorozatunk első részében az életmóddal kapcsolatos mutatószámok, második részében az egészségügyi rendszer minőségét meghatározó indikátorok segítségével mutatjuk be Magyarország helyzetét nemzetközi összehasonlításban, mivel ez a két tényezőcsoport óriási magyarázó erővel bír az egészségi állapotot illetően.

A lakosság egészségi állapotát alapvetően három tényezőcsoport határozza meg, szakmai becslések szerint a legfontosabb szerepet (60 százalékos súllyal) az életmód kapja, a genetikai tényezők 30 százalékos magyarázó erővel bírnak és csupán 10 százalékos súlyt képvisel maga az egészségügyi rendszer. Nemcsak a szakértők, hanem a lakosság is a legfontosabb tényezőnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés