Előfizetői tartalom

Heim Péter: azonnali adócsökkentésre van szükség

Portfolio
Az adók és a járulékok azonnali csökkentésére van szükség, mondja Heim Péter, az AEGON vezető stratégája. Szerinte a kormány nem teszi meg ezeket a lépéseket, mert azt hiszi, az IMF-pénz megoldotta a problémákat. Magyarországra súlyos recesszió vár, és ha a kormányzat nem lép, egy nagyon komoly, argentin típusú válság elé nézünk - számol be az Index Heim Péter, az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. vezető stratégájának az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában elhangzott beszédéről.

A közgazdász szerint a válság mérséklésére az egyetlen megoldás a potenciális növekedési ütem célzott és drasztikus emelése, amit az adók és a járulékok azonnali, mintegy ezermilliárd forintos csökkentésével, az egykulcsos családi adózás rögtöni bevezetésével, az egyéb adókedvezmények eltörlésével és a kiadások 1300 milliárd forintos mérséklésével lehet elérni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés