Előfizetői tartalom

Kritikus szintre száguldott a dollár

Portfolio
A kedd reggeli kereskedésben tovább folytatódott az euró mélyrepülése, miután hétfőn 2.4% veszített értékéből a dollárral szemben. Mindeközben az angol fonttól is szabadulnak a befektetők, ugyanis történelmi mélypontra zuhant a jennel szemben, illetve 7 éves mélyben tartózkodik a dollárral szemben. Az európai devizáknak továbbra sem kedvező a környezet, főleg azok után, hogy az S&P leminősítette Spanyolországot, a brit kormány új bankmentő csomagot jelentett be, és az Európai Bizottság is kiábrándító adatokat tett közzé friss prognózisában. Össezfoglalóan tehát semmi sem kedvez sem az eurónak, sem a fontnak, a nemzetközi befektetői hangulat romlásából sem profitálhatnak. A délutáni kereskedésben már az 1.29-es szint alatt is megfordult az amerikai fizetőeszköz kurzusa. A forint árfolyama eközben a 221-es szint fölé emelkedett a dollár ellenében, amire legutóbb október végén volt példa.

16:00: Az egész napi folyamatos erősödésnek köszönhetően az amerikai dollár már az 1.29-es szintet is átlépte, napon belüli csúcsát az 1.2893-as szint jelenti. Napon belül így 1.5%-kal értékelődött fel az euróval szemben.08:00: A hétfői kereskedésben Spanyolország leminősítése és az Európai Bizottság kiábrándító prognózisa nyomasztotta az euró erejét. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés