Előfizetői tartalom

Spanyolországot is leminősítette az S&P

Portfolio
Miután múlt hétfőn leminősítést valószínűsítő "figyelmeztetést" küldött, ma bejelentette a tényleges leminősítést a spanyol államadósságra vonatkozóan a Standard and Poor’s. A hitelminősítő intézet az elérhető legjobbról ("AAA") egy fokozattal "AA+"-ra rontotta a spanyol állam hosszú lejáratú adósminősítését, miközben a rövid távú besorolás továbbra is "A-1+" maradt. Az új hosszú lejáratú besorolás kilátása stabil. Múlt héten, minimális "türelmi idő" után a görög adósminősítést is rontotta az S&P.

Kapcsolódó cikkünk2009.01.14 15:33 Három nap "türelmi időt" adott Görögországnak az S&P2009.01.13 10:57 Leminősítési sorozat lehet az ára az európai gazdaságélénkítésnekAz S&P a spanyol gazdaság strukturális gyengeségeivel indokolta a jelenlegi gazdasági válság közepette a leminősítést. A hitelminősítő szerint a költségvetési hiány, illetve a növekedési kilátások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés