Előfizetői tartalom

Óriási recessziót jósol idénre az Európai Bizottság! (5.)

Portfolio
Mivel öt kisebb országot kivéve valamennyi eurózóna-tagország csökkenő gazdasági teljesítményt mutat majd idén, így az eddiginél jóval pesszimistább GDP-előrejelzéseket tett közzé ma az Európai Bizottság. A komoly recesszió mellett is abban reménykedik a brüsszeli testület, hogy idén az év vége felé már az élénkülés első jelei láthatók lesznek. Mindenesetre gyors gazdasági fellendülésre nem számít az Európai Bizottság a monetáris övezetben: jövőre is csak alig fordulhat pozitív tartományba a GDP-teljesítmény.

Magyar kilátások Mindez a magyar gazdasági kilátások számára is fokozottan kedvezőtlen, ugyanakkor némiképp megnyugtató, hogy Brüsszel szerint idén a GDP-visszaesés 1.6%-os lehet Magyarországon, azaz kisebb, mint ami a friss elemzői konszenzus, illetve a múlt heti miniszterelnöki jelzésnél is visszafogottabb. Az idei évi (uniós módszertan szerinti) infláció 2.8%-os lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés